Reservdelar

Vi erbjuder Värmlands enda helt Mercedes-specialiserade reservdelsförsäljning. Till Mercedes-Benz personbilar har vårt reservdelslager både bredd och djup. Många av våra lagerförda reservdelar kan annars bara levereras genom Mercedes återförsäljarnät, och då som originaldelar. Till Vito och Viano lätta transportbilar är utbudet relativt omfattande med betoning på servicedelar, chassie och broms.

Delarna är i första hand avsedda för vår egen verksamhet men både privatpersoner och verkstäder är välkomna att handla. Om du driver en bil eller skadeverkstad och jobbar mycket Mercedes, alternativt är taxiåkare med eget underhåll, är du välkommen att diskutera villkoren för ett djupare samarbete.

All försäljning sker över disk, d.v.s. ingen postförskott eller bussgodshantering, och mot kontant betalning. Vi levererar inte delar till Sprinter, tunga lastbilar eller bilar äldre än 1976.

Delarna är huvudsakligen av OE-kvaltitet och i tillverkarens förpackning men vi levererar även eftermarknadsdelar. Enligt gällande EU-direktiv kan alla delar klart och utan tveksamhet klassificeras som originaldelar och OE-delarna uppfyller minst de krav som Mercedes specificerat.

Genom våra leverantörer i Tyskland har vi tillgång till kraftfulla sökmotorer och databaser för reservdelar och kan ofta leverera OE eller eftermarknadsdelar som du annars är hänvisad till originalhandeln för att köpa. Vår mer än 35-åriga erfarenhet av Mercedes personbilar kombinerat med ett garanterat förstklassigt reservdelssystem gör att vi kan säkerställa vilket utförande din bil har och leverera rätt och passande delar. Givetvis hjälper vi dig med tips och råd när du ska montera.

Oavsett om det gäller OE eller eftermarknadsdelar så har vi helt rätt pris i förhållande till kvalitén som vi säljer. Alla delar har ett års garanti, där efter gäller konsumentköplagen.

Under menyn ”varugrupper” presenteras alfabetiskt de grupper där vårt utbud är bredast eller där vi tycker att vi har viktig information åt dig. De blåmarkerade är klickbara och öppnar en länk med utförligare information. Där finns även en reservdelsguide så att du får bättre förutsättningar att förstå begreppen vi hänvisar till och för att bestämma vilken kvalitet på delarna som du vill köpa.

Klas Bil & Motor Gjuterigatan 31 652 21 Karlstad Tel 054-85 48 85 Fax 054-85 48 45