AC och klimatanläggningar

I en modern Mercedes-Benz är AC / klimatanläggningen en del i bilens datornätverk. Mycket av den information som krävs för att klimatorn ska kunna reglera temperatur och luftflöde på ett korrekt sätt kommer från helt andra system. Det är därför helt nödvändigt att förstå vad som påverkar vad och hur klimatanläggningen i din Mercedes arbetar för att kunna ställa en korrekt och övergripande diagnos. De flesta allbilsverkstäder klarar i princip bara av att åtgärda läckage i anläggningens kylmediadel. Vi erbjuder toppmodern utrustning och mer än 30 års erfarenhet av att felsöka och arbeta med klimatanläggningen i din Mercedes, både beträffande kylmedia och elektronik.

Mercedes original diagnosutrustning, omedelbar tillgång till de senaste mjukvaruuppdateringarna varvat med vår mångåriga erfarenhet av AC i Mercedes personbilar, ger dig som kund optimala fördelar. Vi är inte dyrare än andra AC-verkstäder, bara bättre på Mercedes. Där vanliga AC-verkstäder misslyckas får vi, tyvärr, ofta ta vid. I många fall sparar du både tid, pengar och irritation om du redan från början ger oss förtroendet att felsöka och reparera.

Till modellserierna W 169, 203, 204, 211, 212 och 245 har vårt AC-reservdelslager både bredd och djup. Vi kan därför oftast både felsöka, reparera och leverera ut din Benz samma dag. Till äldre modeller som W 202 och 210 är vårt lager fortfarande hyfsat välsorterat men inte fulltäckande.

Efter vinter kommer vår!

Eftersom vi arbetar mycket med Mercedes AMG-modeller, säsongs-, hobby- och entusiastbilar har vi alltid mycket hög arbetsbeläggning under April, Maj och Juni. Om du känner att din klimatanläggning börjar svikta på hösten så kontakta oss i god tid före vårens första värmebölja, så slipper du lång väntetid för felsökning och reparation. Under Mars kör vi alltid en kampanj på AC-arbeten och bjuder dig på felsökningskostnaden under förutsättning att du köper den av oss föreslagna reparationen.

Vi är företags- och personcertifierade av INCERT * och innehar de utbildningar och tillstånd som krävs för att arbeta med kylmedia och AC-anläggningen i din Mercedes.

Enligt gällande lagstiftning har du från 2017-07-01 skyldighet att säkerställa att verkstaden som du anlitar för AC-arbeten är företagscertifierad.www.incertonline.se kan du kontrollera vilka företag i ditt närområde som har ett giltigt certifikat för mobil AC i fordon.

* INCERT är ackrediterade av SWEDAC för företags- och personcertifiering av kyltekniker. Mer info på www.incert.se

Klas Bil & Motor Gjuterigatan 31 652 21 Karlstad Tel 054-85 48 85 Fax 054-85 48 45