Felsökning

Vi löser dina problem:

För att felsöka och reparera de system som finns i din Mercedes-Benz, exempelvis: ABC, ABS, AC, airbag / SRS, ESP / BAS, Air-Matic luftfjädring, ENR nivåreglering, Comand, 4-Matic och givetvis motorelektroniksystemen CDI / ME, krävs både relevant diagnosutrustning och fabrikantens tekniska information samt givetvis kompetens.

Under vecka 16 kör vi en kampanj på felsökning. Läs mer>>

Vi har mångårig erfarenhet av avancerad felsökning. Din Mercedes diagnostiseras med Mercedes original diagnossystem, ”Star Diagnos” och ”Xentry”.

Det är ytterst ovanligt i Sverige att en icke auktoriserad verkstad har denna utrustning. Vi har med detta tillgång till hela den kunskap som Mercedeskoncernen besitter om din bil, dess system, hur eventuella fel ska lokaliseras och åtgärdas.

Systemet är ständigt uppkopplat mot Mercedes i Tyskland och uppdateras flera gånger per dygn. Oavsett hur ny din bil är, eller vilket  utförande den har, så har vi omedelbar tillgång till all information, hur det är tänkt att den ska fungera och de senaste  mjukvarorna. Vidare är systemet anslutet till Mercedes databas för kända fel vilket även ger oss den värdefulla möjligheten att felsöka utifrån symtombeskrivning i de fall där det inte förekommer felinlagring eller att menystyrda felsökningsvägar inte finns att tillgå.

Givetvis använder vi Mercedes original testutrustning och mätkablar så att mätresultaten kan analyseras på det sätt som diagnossystemet förutsätter. Vid reparation uppdateras det aktuella systemet till senaste specifikation, både hård- och mjukvarumässigt, och övriga bilen anpassas till detta.

Du finner ytterligare och viktig information under Företaget > Vår kompetens.

Om du har ”motoroptimering” i din Mercedes kommer vi sannolikt att tacka nej till att felsöka och reparera om dina problem ligger i motorstyrningen eller kraftöverföringen. Många av de både unika och ytterst effektiva felsökningar som vi kan utföra med vår original diagnosutrustning är menystyrda. Dessa bygger ofta på jämförelser mellan är- och börvärden och ställs helt ur spel när ärvärdena förändras vid en motoroptimering. Ytterligare problem uppstår ofta när de i motorelektroniken inbyggda skyddsfunktionerna sätts ur funktion eller kraftigt förändras vid en motoroptimering, ofta med dyrbara motor- och växellådsskador som följd. Du finner fördjupad information om motoroptimering under Verkstadstjänster > Automatväxellådor.

Klas Bil & Motor Gjuterigatan 31 652 21 Karlstad Tel 054-85 48 85 Fax 054-85 48 45